Cheese Cake  

Friday, July 25, 2008


Bahan-bahannya

130 g biskut digestive
50g mentega
500g krim keju at room temperature
¾cawan sour cream
140g gula
1 sudu besar jus limau
2 biji telur

Caranya:

Hancurkan biskut, gaul rata mentega dan biskut dan tekan kuat ke dalam alas tin dengan mengunnakan gelas. Dinginkan di dalam peti sejuk selama 30 minit.
Putar krim keju dengan mesin sehingga berkrim. Tambah sour cream, gula, jus limau dan telur. Terus putar sehingga licin.
Tuangkan adunan keju ke atas alas biskut. Bubuh tin d dalam dulang pembakar yang di isikan dengan 1 cawan air. Bakar di dalan ketuhar yang sudah di panaskan pada 160◦, selama 60 minit atau kuning keemasan.
Sejukkan di dalam peti sejuk sebelum di hidangkan.


AddThis Social Bookmark Button


0 comments: to “ Cheese Cake

 

Design by Amanda @ Blogger Buster